Skogskollo för tjejer

Är du tjej och vill uppleva skogen under sommarens bästa dagar? Välkommen till skogskollo för tjejer! Under några härliga dagar i augusti får du chans att på olika sätt uppleva och utforska skogen. På programmet finns allt från att köra skogsmaskin till att skapa med material från skogen och självklart att leka, grilla och umgås med nya vänner! Du får också träffa spännande människor och företag som arbetar med skogen på olika sätt. Kollot pågår under två dagar med en övernattning och vänder sig till tjejer i Västerbotten som börjar årskurs 6 till hösten. / Mera Skog

Nyhetsarkiv

  Annons
 • SkogsSverige önskar trevlig Allhelgonahelg och Halloween!

  Kategorier: Skog
  SkogsSverige tar ledigt från torsdagen den 30 oktober och återkommer med skogliga nyheter på måndag den 3 november. Vi önskar er alla en trevlig Allhelgonahelg och Halloween!
 • Fungerar skogsbrukets modell ”Frihet under ansvar”?

  Kategorier: Skog
  Sveaskog bjuder in till en föredragning och ett samtal kring den modell som gäller för svenskt skogsbruk, som brukar benämnas ”Frihet under ansvar”. Detta mot bakgrund av att pågår en diskussion om det behövs mer styrning och uppföljning av bland annat miljöhänsynen i skogsbruket. Regeringen har också aviserat en översyn av skogsvårdslagen. Sveaskog vill berätta om hur vi arbetar med dessa frågor och ha ett samtal kring balansen mellan frihet och ansvar för skogsägare – både skogsbolag och privata skogsägare. Efter kortare föredragningar kring de teman som anges nedan följer utrymme för diskussion. Evenemanget sker måndagen den 10 november på Hotell Clarion Cardinal i Växjö.
 • SkogsSveriges webbplats, skogssverige.se

  SkogsSverige besvarar dina skogliga frågor

  Kategorier: Skog
  SkogsSverige grundades 1995 på initiativ av flera parter inom skogssektorn och var en pionjär inom sitt området. 2011 tog Föreningen Skogen över ansvaret för verksamheten från SLU och sedan dess har den faktabaserade informationen kompletterats och ämnesområdena renodlats. Nyhetsbreven har utökats i antal och de sociala medierna har ambassadörer i form av studenter från skogliga utbildningar. Under 2013-2014 har sidornas innehåll förhöjts med fotografier från bildbyrån Skogen bild samt med illustrationer. Dessutom har sökfunktionen i SkogsSveriges frågelåda förbättrats så att du lättare ska kunna hitta svar på dina skogliga frågor. Under ämnet Lika villkor hittar du metoder för genus, jämställdhet och likabehandling. En övergång till responsiv design pågår och den nya versionen kommer att sjösättas efter årsskiftet.
 • Eva Ditlevsen är naturpedagog vid ekoparken. Foto: Petter Gustafson

  Kommunikation om skog - i skogen!

  Kategorier: Forskning & utbildning
  Naturvägledning, utomhuspedagogik och andra kommunikationsmetoder är en viktig del av arbetet med skogens sociala värden. På det här seminariet lyfter vi fram goda exempel från skogssektorn och skapar en mötesplats för alla som arbetar med kommunikation ute i skogslandskapet. Seminariet arrangeras den 27 november i Stockholm i samarbete med Skogen i Skolan och Föreningen Skogen.
 • Delegation från Sydamerikansk massa- och pappersindustri

  Delegation från Sydamerikansk massa- och pappersindustri i Sverige

  Kategorier: Massa- och pappersindustrin
  Den 12-17 oktober 2014 besökte en delegation från Brasilien och Chile Sverige på inbjudan av Swedish Pulp and Paper Technology Group, PPT, i samarbete med Business Swedens kontor i São Paulo, Brasilien. Syftet var att presentera svenska teknikföretag för potentiella kunder och viktiga beslutsfattare och i förlängningen ge de svenska företagen möjlighet att utveckla sina affärer på den brasilianska och chilenska marknaden. / PPT
 • PTT: Removals and roundwood trade at a" "high level"

  Kategorier: Forest research and education
  The rise in roundwood removals earlier this year calmed down by the beginning of summer and the outlook for this autumn will balance the year’s accrual, making them a little higher than last year. However, there are considerable differences between the development of different timber varieties and trading methods. Next year the good economic situation continues if the uncertainties regarding global economy do not change the favorable development of forest products’ demand. / PTT
 • Vill du bidra med workshop under konferensen?

  Utenavet är ett nationellt nätverk för främjande av utomhusbaserat lärande. Utenavet planerar nu nordens största konferens, Ute är inne, med utomhusbaserade workshops i Linköping 17 - 18 september 2015. Temat är: Plats – Lärande – Integration. Utomhusbaserat lärande med internationell utblick – från idéer till verklighet. Konferensen vänder sig till personal inom skola, lärarutbildningar, skolhälsovården, arkitekter, naturvårdsförvaltare, naturskolor, naturum och ideellt engagerade inom friluftsliv, hälsofrämjande arbete, natur- och kulturvägledning. Nu har du möjlighet att anmäla ditt intresse för att bidra med en eller flera workshops under de två dagar konferensen pågår. Efter anmälan tar Utenavet ställning till vilka workshops som ska ingå i konferensprogrammet. Antalet anmälda deltagare till din workshop avgör i slutänden om den blir av. Anmälan om att få hålla workshop gör senast 2014-11-12 på www.utenavet.se
 • Finallagen i Västerbotten klara!

  För andra året genomför Skogen i Skolan Västerbotten tävlingen Skogens Mästare där länets bästa sjundeklassare tävlar om 10 000 kr samt titeln "Skogens Mästare 2014". Konkurrensen var hård, men nu är finalisterna uttagna!
 • Bli er sjundeklass Skogens Mästare 2015? Anmäl er idag!

  Den 31 oktober är sista anmälningsdag för de sjundeklassare som antar utmaningen i Skogens mästare i Dalarna och Gävleborg - att tävla om vem som vet mest om skog i länen. De fyra bästa klasserna i varje län går till final där vinnarna får 10 000 kronor. Bakom arrangemanget står Skogen i Skolan - ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och skogliga intressenter.
 • Plantering i Barnens skog

  Skogens Dag i Linköping

  Kategorier: Forskning & utbildning, Skog
  Söndagen den 21 september hade Skogen en helt egen dag i Linköping. Ett tjugotal stationer om skog och natur fanns längs Vidingsjös naturstig. Linköpings kommun och Skogsstyrelsen var huvudorganisatörer för arrangemanget. Förskolor och grundskolor besökte evenemanget och planterade i Barnens Skog som etablerades under det internationella skogsåret 2011. Skogen i Skolans läromedel delades ut till nöjda lärare.
 • Platser kvar på Region Dalarna-Gävleborgs kurser i Järvsö

  Det finns fortfarande platser kvar på våra kurser under vecka 44 i Järvsö. Nytt för i år är att ni kan välja och vraka mellan tre olika kursdagar – välj en, två eller alla tre! Den 28 okt är det Grundkurs (skog och rovdjur), den 29 okt är det Klimatfrågor i skolan med WWF, Skogen i Skolan och De 5 Stora inklusive guidad tur i djurparken och den 30 okt är det The big five – Fokusera på förmågor och nå målen. Föreläsning av Göran Svanelid samt övningar och workshop. Anmälan senast 11 oktober till info@de5stora.com eller 0651-411 70.
 • Gärdesskolan

  Skola <3 Skog på Skansen

  Den 3/9 var åtta skolklasser från tre skolor inbjudna till Lill-Skansen. Det var sjätteklassare som fick kunskap om skogens djur och produkter. Eleverna fick gissa på trädslag och lära sig mer om Allemansrätten. Skolämnena SO, NO, svenska, matematik, idrott och hälsa, teknik, slöjd och bild var invävda i de praktiska momenten. Dagen var ett samarbete mellan Skansen, Skogen i Skolan och Skogsindustrierna tillsammans med Utbildningsförvaltningen.