Undertecknat köpekontrakt angående försäljning av skogsfastigheter

Köpekontrakt har idag undertecknats om försäljning av totalt 1.547 ha mark, varav 1.401 ha produktiv skogsmark. Köpeskillingen, efter avdrag för försäljningskostnader, uppgår till 123,2 Mkr. Köpare är A.J. Produkter i Hyltebruk AB. Affärens genomförande kräver att förvärvstillstånd beviljas. / Bergs Timber

Nyhetsarkiv

  Annons
 • Biologisk mångfald och skogsproduktion – en målkonflikt i skogen?

  Kategorier: Forskning & utbildning
  Nina Pettersson har nyligen tagit kandidatexamen på Skogs- och Träprogrammet på Linnéuniversitetet. Syftet med hennes examensarbete har varit att undersöka hur olika aktörer inom skogsnäringen och miljörörelsen ser på jämlikheten mellan skogspolitikens miljömål och produktionsmål. Den svenska skogen spelar många viktiga roller i Sverige, den är en viktig naturresurs och en stor ekonomisk näring i landet. Skogen hyser en mängd arter och ekosystem som är viktiga av etiska, estetiska och ekologiska anledningar.
 • Rovdjursdiskussion i Almedalen

  Under politikerveckan i Almedalen på Gotland kommer Svenska Jägareförbundet anordna debatt kring den svenska rovdjurspolitiken. / Jaktjournalen
 • Twitter och Facebook bland träden!

  Kategorier: Forskning & utbildning
  Carl Danielsson heter han som twittrar och facebookar i skogen. Carl är 23 år och går på Skogsmästarskolan. Han har blivit utsedd till ambassadör för Skogen i Skolan och webbportalen SkogsSverige. Hans uppgift är att återkommande se till att det som händer på skolan och därmed också i skogen blir berättelser på nätet.
 • Timmerlass med häst

  Skogsmuseet i Lycksele satsar på nya pedagogiska utställningar

  Kategorier: Forskning & utbildning, Skog
  De två permanenta utställningarna Huggarepoken och Maskinepoken från 1840 till 1950 kompletteras nu med "Samer i skog" som öppnas den 15 juni. Förskolebarn och elever lever sig in i olika roller i lek- och lärrummet och en fullt utrustad toppmodern möteslokal erbjuder trådlöst nätverk och smartboard. Ture Hennersson är museitekniker och har arbetat på Skogsmuseet i tjugo år. - Vi är det enda skogsmuseet som har öppet året runt och vi finns i ett naturskönt område vid Gammplatsen i Lycksele med anor från 1600-talet. Hjärtligt välkomna till oss!
 • De nyttjade skogen – ljud, toner och musik

  Kategorier: Skog
  En annorlunda skogshistorisk exkursion i trakterna norr om Siljan ackompanjerad av musik, näverlurar och koskällor. År 1906 arrangerade Anders Zorn den första spelmansstämman för hornblåsare med bland annat syftet att fånga upp och bevara stämmor och musik som härrörde från fäboddriften i skogarna i norra Dalarna. Under den här exkursionen kommer vi att få återuppleva hur det lät under denna spelmansstämma. Samling tisdagen den 26 augusti kl 12 30 vid Zorngården i Mora (intill kyrkan). Avslutning onsdagen den 27 augusti cirka kl 14 vid Östra Grunubergs fäbodar.
 • Nordisk skogshistorisk konferens 2014

  Kategorier: Skog
  Konferens 2014 Varje år träffas skogshistoriskt intresserade på den Nordiska skogshistoriska konferensen. Den här gången står Skogshistoriska Sällskapet och Skogsmuseet i Lycksele för värdskapet.
 • Karl Hedin AB

  AB Karl Hedin Bygghandel förvärvar XL Byggcenters verksamhet i Trollhättan och Vänersborg

  Kategorier: Trä och träindustrin
  AB Karl Hedin Bygghandel, ett dotterbolag till AB Karl Hedin Industri med verksamhet inom sågverk, träförädling, emballage, bygg- och industrihandel, förvärvar 2014-06-01 XL Byggcenter med bygghandelsverksamhet i Trollhättan och Vänersborg.
 • Anmäl intresse för Skogskollo 2015 redan idag

  Kategorier: Forskning & utbildning
  Nu kan ni intresseanmäla er till Skogskollo 2015. Det planeras att anordna ett Skogskollo i Västernorrland (Sollefteå) och ett i Västerbotten (Burträsk) sista veckan innan skolan startar efter sommaren nästa år. Så snart anmälan öppnar under våren 2015 återkommer vi med en förfrågan och ni kan då välja om ni vill delta.
 • Järvzoo, Hälsingland

  Tjejkollo i Järvsö 11-12 och 13-14 augusti

  Kategorier: Forskning & utbildning
  För första gången anordnar Skogen i Skolan och rovdjurscentret De 5 Stora ett tjejkollo om skog och rovdjur. Kollot vänder sig till flickor som ska börja årskurs 5, 6 och 7 till hösten. Under två dagar i augusti får de möjlighet att prova på olika aktiviteter med skog och rovdjur som tema. Den 11-12/8 är fullbokat, men det finns fortfarande platser kvar till den 13-14/8, så först till kvarn!
 • Nu finns pengar att söka för stängsel mot rovdjur

  Från och med den 19 maj är det möjligt att söka stöd för stängsel mot rovdjur. Lantbrukare som bor i ett område där det finns varg, björn eller lodjur kan få pengar för att sätta upp stängsel mot rovdjur. Syftet är att betesmarker och vallar i rovdjurstäta områden ska betas. Stängslet ska hindra rovdjur från att angripa betesdjur. / Jordbruksverkt
 • Starka personligheter i skoglig brytningstid

 • Studenter på Jönköpings högskola lyssnar på Åsa Godeau, verksamhetsledare Skogen i Skolan

  SiS Nationella kansli utbildar studenter i utomhuspedagogik

  Den 13/5 besökte Skogen i Skolans nationella kansli Högskolan för Kommunikation och Lärande i Jönköping. Detta var början till ett samarbete kring utomhuspedagogik med fokus på skogen. Maria Hammarsten, universitetsadjunkt pedagogik, höll i den praktiska delen i Vattenledningsparken i Jönköping och Åsa Godeau, verksamhetsledare höll i teori och praktik inne på skolan. Eleverna går sitt andra år på programmet Grundlärarprogrammet inriktning fritidshem och läser nu kursen. En del av studenterna har yrkeserfarenhet sedan tidigare 0ch andra har provat på sitt blivande yrke under två praktikperioder på utbildningen.